Eerste puppycursus

Wat gebeurt hier allemaal?! Eerst gaan mijn bazen van alles in een tas doen. Poepzakjes, een riem, speeltjes, snoepjes en nog meer. Daarna wordt ik opgepakt en in een reisbench, of hoe ze zo'n ding ook noemen, gezet. In de auto. Net een gevangenis. Dan opeens hoor ik de motor aangaan. En rijden we weg. Ik ga op en neer, dan weer naar links, dan weer naar rechts. Ik vind het maar eng. Ik kan niks zien en wordt een beetje misselijk...

Opeens staan we stil. Een zee van licht komt me opeens tegemoet. De reisbench wordt opengedaan en ik mag uit de auto komen. Ik krijg een riem om en we lopen een ruimte in. Een ruimte met allemaal vreemde hondjes en mensen. Het is hier net een zandbak. Overal ligt zand. Ik vind het hier maar een vreemde boel.

Dan komt er een vreemde vrouw op mij en mijn baasjes af. Ik besluit haar wel aardig te vinden. Ze legt wat handige dingen uit en we gaan de eerste oefeningen doen. 

Mijn baasje houdt een snoepje in de lucht en haalt die naar achteren. Eerst snap ik de bedoeling niet. Wat moet ik doen? Ik wil natuurlijk wel dat snoepje hebben! Ik volg het snoepje en val op m'n kont. Dan krijg ik het snoepje. Is dat misschien de bedoeling? We doen het opnieuw. Ik ga nu maar gelijk op m'n kont zitten. En ja hoor, ik krijg het snoepje. 

Daarna gaan we naar een krukje. M'n baasje houdt boven het krukje een snoepje in de lucht en haalt die naar achteren. Moet ik nu gaan zitten, of niet? Ik ga maar zitten. Maar nu krijg ik geen snoepje. Mijn baasje doet hetzelfde opnieuw. Wat is nu de bedoeling weer? Ik besluit maar weer achter het snoepje aan te gaan. Voor ik het weet sta ik met twee voorpoten op het krukje. Ik krijg een snoepje! We herhalen het nog een paar keer. Ik snap het allang, maar dat geeft niet.

We gaan ook nog een parcourtje langs. Ik moet 2 hindernissen nemen en ik moet ook slalommen. Ik loop gewoon achter het snoepje aan, handig toch? 

Ik moet ook een stukje wandelen met m'n baasje. Er valt genoeg te snuffelen en te bekijken. Alles is nieuw.

Na een poosje moeten we alweer naar huis. Best jammer, maar ik ben heel moe. Als ik thuiskom, ga ik gelijk in mijn mand liggen. Lekker slapen!

Poot van Norah.