HD- en ED-foto's maken in Sleeuwijk

29 juni gingen we met Norah naar Sleeuwijk om te kijken of ze HD-vrij (HD > heupdysplasie) en ED-vrij (ED > elleboogdysplasie) is. Dat betekent dat we röntgenfoto's gingen maken van haar heupen en ellebogen. Terwijl de röntgenfoto's werden genomen, moest Norah onder narcose, dus na de narcose was ze nog heel slaperig en duf. > Zie foto rechts ;) 


Als de heupen en de ellebogen goed blijken te zijn in Sleeuwijk, moeten we eerst de foto’s per post naar Duitsland sturen (in DICOM-formaat op een CD-schijf) en dan kijkt de ADRV (Oud Duitse Herder Ras-Vereniging) naar de foto’s en keurt ze goed, of niet, en neemt contact met ons op. Als Duitsland ze afkeurt, kunnen we niet verder met Norah om met haar te fokken, maar als Duitsland de foto’s wel goedkeurt, kunnen we wel verder met Norah. Dan moet er eerst iemand komen kijken bij ons thuis van de rasvereniging of wij geschikt zijn qua ruimte, verzorging etc. om te gaan fokken met een stamboom Oud Duitse Herder. (Kennelcontrole.) Als wij daarin geschikt blijken te zijn, moeten we naar een speciale dag van de ADRV waar o.a. Oud Duitse Herders worden gekeurd. Iedereen die met zijn/haar hond lid is van de ADRV en zijn/haar hond wil laten keuren, moet naar die dag komen om de hond definitief goed te laten keuren op o.a. het exterieur. (I.v.m. de corona omstandigheden is het keuren anders gegaan.)


De uitslag van de röntgenfoto's van Sleeuwijk waren gelukkig goed! Norah is HD-A en ED-vrij! Daarna hebben we de foto's per post naar Duitsland gestuurd & in Duitsland waren de foto's gelukkig ook goed gekeurd. De uitslag van de kennelcontrole was ook goed, dus moesten we naar de ADRV-keuringsdag, maar door de corona omstandigheden is dat natuurlijk anders gegaan. Daar leest u hier meer over.