Mijn favoriete speeltjes

Ik vind het erg leuk om 's zomers buiten te spelen met een bal of een stok/tak. Ook vind ik het erg leuk om gaten in de tuin te graven of om gras weg te plukken. Ik weet dat het niet mag van mijn baasjes, maar dat maakt mij niet uit. Als de baasjes even niet opletten, graaf ik snel een gat. 

Een klein baasje, een kindje, heeft een touw vastgebonden aan een tak. Ze gaat dan met mij spelen. Ze trekt de tak weg, laat 'm door de lucht zwieren, ik vind dat heel leuk. Eén keer kreeg ik de tak tegen mijn snuit aan. Dat deed best even pijn. Maar ik ben een stoere hond en laat me niet kennen. Ik ging gewoon door met spelen. Het baasje ging me wel even troosten. Dat was best lief, maar ik ben geen mietje. 

Ik heb al best wat ballen gesloopt. Bijna alle ballen heb ik lek gebeten. De baasjes zijn meestal wel even boos op mij als ze zien dat ik weer een bal heb kapot gebeten. Maar ik vind het gewoon leuk om achter ballen aan te gaan. Lekker mijn tanden erin zetten. Maar dan opeens is de bal lek. Ohoh... 

En in stokken of takken kan ik ook mijn tanden er lekker in zetten. Ik ben al tandjes aan het wisselen en dat doet erg pijn... Daarom knaag ik de pijn weg in takken. Soms neem ik een tak mee naar binnen, dan ga ik daar knagen. Het baasje wordt dan boos op mij omdat ik hele erge rommel maak. Dat is wel zo, maar ik moet toch iets te knagen hebben?

Gelukkig had de baas al snel door dat ik tandjes aan het wisselen was en best veel pijn had. Ze koopt nu botten voor me, waar ik lekker op kan knagen. 

Poot van Norah.


Maak jouw eigen website met JouwWeb